Svåra tider men inte för alla

Hej gott folk.

Vi på boureliusbygg, vilket består av mig, min son och lite kompisar jag ibland kontaktar när uppdraget behöver mer arbetskraft, har börjat se en vändning på den rådande krisen. Jag förstår inte varför, jag var jätteorolig över att vi skulle gå i konkurs snart, vårt jobb stoppades från ena sekunden till den andra. Jag ska vara ärlig med er, jag var rädd in i benstommen. Finansiella kriser gör det svårt för alla, det händer senast 2008, det var svåra tider för mig som företagare men den här krisen har slagit hårdare. Tills nu.

Senaste dagarna har jag fått in mer och mer jobb, trots att jag ser att det varnas för svåra tider framöver, trots att många pratar om hur svårt det ska bli… men här är jag, här sitter jag och beställer kanalplast till ett litet projekt jag fick häromdagen. Det känns som att ju mer folk stannar hemma, ju mer börjar de se att deras hem behöver omhändertas och börjar kontakta mig. Det är vänner, det är bekanta, det är bekanta till bekanta men jobben dyker upp. Jag är enorm lycklig för att jag och min son har en sysselsättning och för att trots den ekonomiska krisen så vågar folk anlita oss för att ta hand om deras hemprojekt. Det har varit förfrågningar och allt från takbyten till att sätta upp nån vägg hemma hos någon för att dela ett rum i två.

Ni där ute, tappa inte hoppet. Vi är ett starkt samhälle, vi har varit med om mycket värre saker innan (kanske inte vi själva som individer men landet, tänk bara andra världskriget). Så tappa inte hoppet, vi kan klara det här tillsammans. Var starka och stimulera marknaden. Tack vare er som har gett oss jobb kan vi fortsätta leva och spendera en del av de pengar hos andra företagare, andra aktörer i samhället, så vi stimulerar vår ekonomi. Tänk på det!

Jag tror på den tanken om att om vi alla slutar tänka endast på oss själva och istället tänker i ett större perspektiv, så kan vi klara det här bättre. Jag ska ge er ett exempel, du kanske sitter hemma idag och befinner dig i karantän. Du har en passion för att måla tavlor, det är din hobby och i brist på annat så tar du dig an de där glömda projekt du har påbörjat eller startar ett nytt projekt du har längtat efter att starta. Du står där, du målar fint men så tappar du hela brädan på ditt nyslipade trägolv. AJ AJ AJ, vilken katastrof det blev, du försöker verkligen få bort färgen fort som bara den men det blir bara värre ju mer du gnuggar pappret på golvet, du behöver verkligen en färgborttagare och du har ingen… KÖP EN. Tveka inte på det, stimulera marknaden, beställ den online eller gå till närmaste färgbutik, tanken är att vi ska fortsätta leva som vanlig, för att på så sätt fortsätter vi stimulera vår ekonomi och färre bolag kommer att påverkas, det betyder folk kan fortsätta jobba och inte ska de behövas sägas upp.

För mig är det enkelt matematik. Ju mer vi strävar efter att fortsätta leva våra liv så som vi gjorde innan den här krisen kom, ju bättre de kan bli för oss allihopa. Jag har full förståelse för de som har drabbats och som idag får leva med känslan av att ha förlorat jobbet och som behöver börja se över sin ekonomiska situation mycket mer noggrann. Ta mig inte fel, jag menar inte att ni ska ut och spendera varenda krona som om inte det fanns någon morgondag, utan det jag menar är att vi är några som fortfarande sitter med ett stabilt jobb, vi har fortfarande lyckan på vår sida och även om det känns riskfyllt, så är det viktigt att vi inte låter rädslan vinna över oss, utan vi ska fortsätta vara en del av samhället genom att fortsätta stimulera det.

Jag tror ni förstår min poäng nu, så var rädda om er, ta hand om varandra men tänk även utifrån ett större perspektiv. Nu mer än nånsin behöver vi enas och vara ett starkt samhälle.

Ta hand om er, så hörs vi!

Lycka till allihopa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *